showband-glaz.nl

- Homepage - - Wie zijn wij - - Optredens tot nu toe - - Agenda - - Een optreden boeken - - Foto's/Video's - - Links - - Contact - - Gastenboek - - Sponsors -Welkom op de site van Showband GLAZ. 

Speel of heb jij een instrument bespeeld? Dan zijn wij op zoek naar JOU en wij hopen JIJ naar ONS!

Waarom spelen bij GLAZ?

-Gezellige en enthousiaste groep muzikanten

-Jonge vereniging (5 jaar) die nog volop aan het ontwikkelen zijn in stijgende lijn

-Geen contributie!!!

-Afwisselende en een heel divers gevulde agenda. Van dweilfestivals tot optredens bij RADIO 538

-En niet te vergeten………..met regelmaat een heerlijke bitterbal!!

Voel jij een klik maar wil je eerst de sfeer komen proeven? Dat kan, kom gerust een kijkje nemen tijdens onze repetitie op donderdagen van 20:00 uur tot 21:30 uur in de brede buurtschool in Heenweg, Boelhouwerstraat 1,  2691 LR `s-Gravenzande

Of neem contact op met Marcel Weering, 06 10078719

Zien of horen wij jou snel bij GLAZ????

 


U kunt hier onder andere informatie vinden over onze optredens, foto`s en video`s bekijken enz.

Veel kijk- en leespleizier!Showband GLAZ is nog op zoek naar enthousiaste, nieuwe leden!

Slagwerk hebben wij voldoende, maar iedereen die een blaasinstrument kan bespelen is meer dan welkom bij Showband GLAZ, wij zoeken nog mensen voor de secties: Klarinet, Trompet, Saxofoon, Bariton, Trombone.
Wij zoeken iemand die enthousiast en gezellig is, de meeste donderdagen wil komen van 20.00 - 21.30 uur, en ons met de optredens wil komen versterken.
.
Wij bieden:
Gezelligheid, leuke muziek, leuke optredens, een gezellige groep vrienden/ familie en een super leuke uitdaging!

.

U kunt ook contact opnemen met: Marcel Weering: 06-10078719 

 Of via de mail: showbandglaz@hotmail.com22-9-18 Site bijgewerkt + nieuwe nummers


De site is weer bijgewerkt, met belangrijkste wijziging de nieuwe optedens van Showband GLAZ en pietenband GLAZ, nieuwsgierig naar de foto`s van die optredens? Houd dan vooral de site goed in de gaten!

Ook is showband GLAZ gestart met het instuderen van nieuwe nummers waaronder vlieg met me mee en summer nights, waardoor de showband zich nog verder kan ontwikkelen!18-4-18 Dweilfestival Hengelo

Showband glaz heeft zich vorige week zondag weer van hun beste kant laten zien op het Hengelse dweilfestival (GLD). Het publiek ging helemaal mee en het enthousiasme kwam goed over op de jury en op het publiek. Ook was het nogeens erg lekker weer waardoor de sfeer en nog beter in zat. De komende tijd zal de showband al weer druk moeten oefenen voor de komende optredens want ook dan gaat het een drukke periode komen, we hebben het namelijk over koningsnacht 's-Gravenzande (26-4), koningsdag 's-Gravenzande (27-4) en over dodenherdenking 's-Gravenzande (4-5), kom gerust eens kijken bij een van deze optredens!!

 

 


10-02-2018 Carnaval Poeldijk en Wateringen

Gisteravond hebben wij opgetreden in "De vrienden" in Poeldijk, hier hebben wij een goed carnavalsfeestje van gemaakt! Vandaag staan wij op een carnavalskar in de optocht van Wateringen.


21-01-2018 Kapellenfestival Kakofonie

Gisteravond hebben wij deel mogen nemen aan Kapellenfestival Kakofonie en dat was super leuk! We hebben 2 mooie sets neergezet met afwisselende muziek. Na onze optredens hebben we veel complimenten gekregen. Het was een top avond dus voor volgend jaar snel weer inschrijven!06-01-2018 Overlijden Mikel van Dijk

Geschokt en bedroefd hebben wij 5 januari jl. te horen gekregen dat Mikel van Dijk is overleden.


Mikel was pas 21 jaar oud en heeft heel veel voor onze vereniging betekend. Dit begon al bij De Glazen Stad, waar iedereen kon zien dat hij een talentvolle jongen was. Nadat deze band uit elkaar is gevallen en GLAZ is ontstaan, is hij vanaf het begin af aan al een belangrijk lid voor ons geweest en dat is hij nog steeds. Zo heeft hij heel veel nummers voor ons geschreven, heeft hij er als dirigent voor gestaan en heeft hij onze vereniging naar een hoger niveau gebracht. Verder was Mikel een erg geliefd persoon en een gewenste vriend in onze club. Mikel was een talentvolle, muzikale jongen die je op ieder vlak kon inzetten. We hebben dan ook altijd plezier met elkaar gemaakt en veel mooie optredens en momenten met elkaar mogen beleven.


Mikel we zullen je enorm missen!


Wij wensen familie, vrienden en naasten veel sterkte toe!


~ Namens Showband GLAZ


foto van Mikel van Dijk.01-01-2018 Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Het is nu 2018 dus tijd voor weer een nieuw jaar vol met leuke optredens en momenten die we samen gaan beleven!

Showband GLAZ wenst u een muzikaal 2018!

17-12-2017 Feestavond Victory

Tijd voor een feestje want het is kerst! Victory organiseerde daarvoor het foute kerstfeest, daar konden wij natuurlijk niet bij ontbreken dus hebben wij gezorgd voor een spetterend verassingsoptreden!20-11-2017 Sinterklaas intocht Kijkduin

Het is weer de tijd van het jaar en dat betekend dat Showband GLAZ werd omgetoverd tot pietenband GLAZ. We hebben een leuk optreden neergezet en veel mensen vermaakt. Helaas was dit wel ons enige pietenoptreden voor dit jaar.08-10-2017 Bloasavond Heemskerk

In Heemskerk werd een Bloasavond georganiseerd en het was de eerste keer voor ons om daarheen te mogen. We hebben lekker gespeeld en veel complimenten gekregen over onze optredens en aanwezigheid! Het was super leuk!28-09-17 Showavond was een groot succes!

Wat was het toch fantastisch afgelopen zaterdag. Diverse, mooie optredens kwamen er langs. De avond werd om 20u30 geopend door Showband GLAZ en daarna lieten nog vele andere bands hun noten door de zaal klinken. Het was een avond om nooit te vergeten! Wilt u de foto`s bekijken van de avond? Ze zijn nu te vinden bij foto`s/ video`s!Ons 5-jarig bestaan logo in het jaar 2017


20-09-17 Radio 538

Showband GLAZ is afgelopen vrijdag te gast geweest bij radio 538. In februari hebben wij namelijk Maan verrast voor haar verjaardag, en maan wilde nu Frank dane terugpakken. Wij kwamen met zn allen ineens binnen tijdens de show en het werd erg gewaardeerd. Het was een hele gave ervaring, er waren namelijk talloze bn`ers waaronder Gerard Joling, Rob Geus, Peter R de vries, Maan, Barbie enzovoort. Nu kunnen de leden zich klaar maken voor de showavond op 23 september a.s, wat echt een geweldige avond gaat worden


26-08-17 Dweilfestival Katwijk

Showband GLAZ heeft de publieksprijs gewonnen tijdens het dweilfestival in Katwijk. Wij zijn hier heel erg trots op, voor foto`s kijkt u even onder het kopje foto`s en video`s 


06-08-17 Varend corso

Na 3 dagen gespeeld te hebben zit het varend corso er dan op. We hebben 3 dagen lang een feestje gemaakt langs het water, het was weer helemaal geweldig, tot volgend jaar varend corso! Want ook dan zal showband GLAZ er weer een feestje van maken!


04-08-17 Varend corso

Vandaag heeft Showband Glaz zich weer laten horen op het varend corso en wat hebben wij er weer een feestje van gemaakt. Morgen en overmorgen mogen we weer knallen op boot 29!!

P.S heeft u al 23 september 2017 in de agenda genoteerd? Nee? Dat moet u dan zeker gaan doen het word namelijk een waanzinnige avond met optredens van diversen gastbands. De avond begint om 20u. Locatie: de Brug, 's-Gravenzande. Wij hopen jullie allemaal te verwelkomen op die avond.


29-04-17 Promofilmpjes

U heeft toch wel al op 23-9-17 het jubileum van Showband GLAZ genoteerd? Nee? Doe dat dan snel het belooft een geweldige avond te worden met optredens van: De Heeren van Plezier, De Furietoeters, De Damstampers, Foutje bedankt

En natuurlijk onze eigen Showband GLAZ.

Locatie: De Brug in `s-Gravenzande

Bekijk nu onze promofilmpjes van ons 5-jarige bestaan:

https://youtu.be/oLX08835iWw

https://youtu.be/FCHd0NdsPBI


29-04-17 Dweilfestival Hengelo

Afgelopen zaterdag (23-4-17), heeft Showband GLAZ weer mee gedaan aan de 10e hengelose dweileditie na het succes van vorig jaar. Wij zijn 8e geworden van de 14, wat een mooie uitslag is. Vorige keer was Showband GLAZ namelijk 11e van de 13 deelnemende bands. We hadden busjes gehuurd bij taxibedrijf de Roo, waardoor het ook onderweg heel erg gezellig was onder de leden. Het was dus een geslaagde dag.

Volg vanaf nu het nieuws hier op deze pagina van Showband GLAZ, na elk optreden zal er een nieuwe update komen, blijf dus vooral ons pagina volgen!


10-02-17 Radio 538

Vandaag zijn onze leden te gast geweest bij de radiozender 538 in Hilversum. We moesten lang zal ze leven spelen voor de jarige voice-winnares Maan! Dit was voor ons allen een geweldige belevenis! 


01-01-17 Een nieuw jaar

Showband Glaz wenst u een fantastisch en vooral een muzikaal 2017. 2017 is een bijzonder jaar voor showband Glaz. Showband Glaz gaat dit jaar haar 5-jarige jubileum vieren op 23 september. Achter de schermen wordt er al druk vergaderd voor deze avond. Een ding is al zeker: Het beloofd een fantastische avond te worden. Mis deze avond dus niet! Iedereen is welkom. Tijden en info volgen zo spoedig mogelijk!


 30-12-16 Bob Prins 50 jaar!

Vanavond heeft Showband Glaz een fantastisch optreden gegeven ter ere van een 50 jarige verjaardag. Bob Prins, lid van Showband Glaz was 50 geworden. We zijn met z`n alle naar het huis gegaan en daar een paar leuke riedels laten horen. En natuurlijk hadden we veel bekijks van de omgeving.


14-11-16 Sinterklaasintocht Maassluis

Zaterdag hebben wij tijdens de nationale intocht een optreden mogen geven. Wat was dat gaaf!!. De dweilpieten zijn meerdere malen in beeld geweest tijdens de live-uitzending, en waren ook goed te horen tijdens deze aflevering.

Het was voor ons allen een ervaring om nooit te vergeten!

'S-Avonds zijn we doorgereden naar Elburg om ook daar een fantastisch optreden te geven.

Zondag mochten wij ons ook nog laten zien in Kijkduin, wat ook gezellig en druk was.

 Het was een weekend om trots op te zijn!

Zien wij jullie ook tijdens de intocht in 's -Gravenzande?


02-11-2016 Halloween dweilnight in Amsterdam

Kijk showband Glaz tijdens het halloween dweilfestival : https://www.youtube.com/watch?v=-ln4_prLEfU

Showband Glaz wint Halloween Dweilfestival

Afgelopen zaterdagavond werd er door showband GLAZ meegedaan aan de eerste Amsterdamse Dweil Night georganiseerd door Dweilorkest De Damstampers ( dit keer omgedoopt tot Grafstampers. Rond de klok van 4 uur hebben we verzameld in onze vast repetitielocatie in Heenweg waar de 18 leden werden gesmincked als echte griezels. Gezamenlijk wat eten en om 18.00 uur gingen we met een busje en 3 auto’s richting Amsterdam Osdorp.


In een geweldige ambiance werd de avond om 20.00 uur geopend door de organiserende band.Rond half 9 gingen wij ons klaarmaken voor de show van 9 uur en toen gingen we helemaal los. Met nummers als Thriller van Michal Jackson en Phantom of the Opera en natuurlijk onze vaste feestnummers Mag ik dan en Balada Boa kregen we het hele publiek aan het dansen en swingen. Geweldig om dit in een zaal met ongeveer 200 mensen / muzikanten te doen. Later deze avond volgde nog optredens van andere bands. Een DJ draaide de hele avond aan elkaar en verzorgde ook de muziek voor en tijdens de afterparty waarbij er door iedereen lekker gedanst en gefeest werd.


Om 23.00 uur werd de meest griezelige persoon gekozen en de meest griezelige band qua optreden en muziek en uitstraling….Showband GLAZ uit ’s-Gravenzande kreeg deze eer !!!


Wat een geweldige opsteker voor ons en wat een heerlijke "boost" geeft dit voor ons en onze nieuwe dirigent waarmee we weer stappen gaan maken naar nog meer feest en nog meer gezelligheid.


13-10-2016 Nieuwe dirigent!

 

Onze nieuwe dirigent is Lesley van der Hoeven.

Hieronder een stukje van hem:

 

Mijn naam is Lesley van der Hoeven.

Al vanaf jongs af aan heb ik dankzij mijn muzikale grootvader een passie voor muziek en het maken ervan.

Als muzikant heb ik al bij aardig wat muziekverenigingen rondgelopen in verschillende samenstellingen

en met verschillende instrumenten.

Zo ben ik begonnen op de trombone en ben ik daarna nog een tijdje tamboer geweest.

Na een korte pauze ben ik sousafoon gaan spelen en hebben nog een aantal andere instrumenten zich toegevoegd

aan mijn verzameling.

Op de trombone sousafoon voel ik mij het meest op mijn gemak en zo ben ik op de sousafoon begonnen om

in te vallen bij Showband Glaz en heb ik later het varend corso mee mogen mee maken op de trombone.

Na dat meegemaakt te hebben ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging, zo mag ik mijzelf instructeur noemen van

Showband Glaz.

Ik hoop er samen met de leden er een feestje van te maken tijdens de repetities en optredens.

 

Het motto is dan ook: Muziek + plezier = Glaz!!


12-09-16 Dweilfestival Poeldijk

Hieronder een paar jury-rapporten!

 


11-9-2016 Dweilfestival Poeldijk

Showband Glaz uit ’s-Gravenzande als beste Westlandse band in Poeldijk !!!!!!!


Afgelopen zondag heeft showband GLAZ voor de 3e achtereen volgende keer mee gedaan met het Dweilfestival in Poeldijk. Als afsluiting van rondje Poeldijk en de Westlandse feestweken is daar inmiddels voor de 25e keer een dweilfestival georganiseerd waar verenigingen uit het hele land naar toe komen. Amsterdam , Sassenheim , Den Haag , Rozenburg en natuurlijk sGravenzande ( showband GLAZ ) hebben hier op dit gezellige festival zich van hun beste kant laten zien en horen.

Op deze toch wel warme dag genoot het publiek van een diversiteit aan dweilbands en kapellen en kon iedere band zich 4 x op verschillende podiums in het centrum laten horen in een optreden van maximaal 20 minuten.

Met een groep van 28 muzikanten hebben we een super gezellige en feestelijke middag gehad in Poeldijk en was het best spannend toen de prijsuitreiking rond de klok van 17.30 bij het hoofdpodium werd gedaan. Het verlossende woord van Mr. Poeldijk ( Jos van Dijk ) klonk door de speakers dat Showband GLAZ een 5e plaats had behaald en hier zijn we super trots op !!!

Als beste show / dweilband uit het Westland is dit echt een hele goede prestatie , die we behaald hebben met de inmiddels iets meer dan 4 jaar jonge vereniging.Het plezier dat we met elkaar hebben en dus ook overbrengen op het publiek geeft ons allemaal zo,n goed gevoel , zo,n kick , daar doe je het allemaal voor….Heerlijk muziek maken , er plezier in hebben en ook andere mensen er plezier in laten hebben om naar ons te kijken en los te gaan.


Volgende maand zal showband GLAZ naar Amsterdam afreizen om daar deel te nemen aan de Halloween Dweil Night wat georganiseerd wordt door collega band De Damstampers. Hierna zullen we ons gaan richten op de sinterklaasopytredens die er in de maand November weer op de optredenlijst staan.


Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden !!! Slagwerkers hebben we voldoende , maar iedereen die een blaasinstrument kan bespelen is meer dan welkom bij Showband GLAZ. Wij zoeken leden die gezellig zijn , iedere donderdagavond willen komen repeteren van 20.00 uur tot 21.30 en ons met de optredens willen komen versterken.

Mocht je geintereseerd zijn kom gewoon eens vrijblijvend langs of neem contact op met Marcel Weering 06 - 10078719 of Bob Prins 06 - 39021695 of via de mail

showbandglaz@hotmail.com


11-09-2016 Dweilfestival Poelijk

Vandaag hebben wij met zijn allen geknald op het poeldijkse dweilfestival, en hebben daarmee een prijs gewonnen!

Een vijfde plek, wij zijn hier met z'n allen erg trots op!

Showband glaz op het poeldijkse dweilfestival


03-04-2016 Nieuwe kleding

De nieuwe kleding is gepresenteerd!!


28-3-16 Nieuws

Het seizoen van festivallen, corso's en andere optredens gaat zondag van start met een optreden bij Kom In De Kas (Westland) en er is iets nieuws wat dit seizoen bekend word!!


08-12-15 Site update

Druk bezig om de site te verversen under construction!!


19-10-15 Update

De komendetijd repeteren onze dweilpieten hard aan hun Sinterklaas muziek!!


29-08-15 Dweilfestival Katwijk

Showband Glaz heeft tijdens dweilfestival Katwijk de publieksprijs gewonnen, hier zijn wij erg trots op!


05-04-15 Dodenherdenking

Gisteravond een " gepast" optreden mee mogen maken t.g.v. dodenherdenking bij het monument in s-gravenzande. In het formele uniform hebben we een zeer mooie bijdrage mogen leveren aan deze ceremonie. Showband GLAZ heeft zich wederom van een kant laten zien die het publiek nog niet had meegemaakt. Showband, dweilband , feestband, oranjeband, carnaval of pietenband , alles is mogelijk en voor iedere gelegenheid zijn we inzetbaar.
We mogen super trots zijn dat we dit in ons bestaan allemaal al hebben bereikt.


13-02-15 Site update

De site is weer up-to-date!!


04-02-15 Update

De aankomende maand hebben we weer wat leuke optredens een goed begin van 2015.

De optredens zijn de Winter Efteling op 7 februari, Carnaval in de vrienden te Poeldijk op 13 februari en Carnaval Wateringen op 14 februari.


1-01-15 Namens alle leden van Showband GLAZ wensen wij jullie allemaal een mooi en vooral muzikaal 2015


29-11-14 Site update

De site is weer helemaal up-to-date!!


05-11-14 Update

Jaja over anderhalve week is het weer zo ver dan komt Sinterklaas weer en zijn de muziekpieten van Showband GLAZ ook weer van de partij.

Kijk in de agenda voor alle data's!!


02-10-14 Update

Na een mooie zomer met het Varend Corso en het Dweilfestival als 2 hoogte punten!

Zijn we nu weer met frisse start begonnen aan nieuwe nummers en gaan we ons binnenkort weer opmaken voor de pieten optredens.


20-9-14 2 jarig bestaan

Vanaf vandaag kunnen we zeggen dat we 2 jaar bestaan! in de afgelopen 2 jaar hebben we al veel bereikt met de vereniging qua optredens maar ook de muziek is steeds beter geworden! 

iedereen die ons de afgelopen 2 jaar gesteund heeft bedankt, maar ook om zeker niet te vergeten onze muzikanten die er bij elk optreden weer een feestje van maken en de mensen vermaken met de mooie muziek.


15-9-14 Dweilfestival Poeldijk

Showband GLAZ is trots op het behaalde resultaat van hun deelname aan het dweilfestival in Poeldijk.

Dit was de eerste keer dat Showband GLAZ aan de wedstrijd heeft deelgenomen. Bands uit het hele land waren aanwezig en Showband GLAZ heeft een 9de plaats behaald.


Iets waar wij zeer trots op zijn!!!!


Het was een leuke en leerzame maar vooral gezellige dag!

De aanhanger is bestickerd!!

Meer foto's bij het album Carnaval Wateringen.


De pietenband met de burgemeester van westland Sjaak van der Tak op de foto.
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK